maandag 12 maart 2018

#LEZEN, favoriete boekenseries dl 1.

In deze serie vertel ik wat mijn favoriete boekenseries zijn en waarom. Het eerste deel gaat over de serie: 'het kleine huis' van Laura Ingalls Wilders. 

Wie kent deze serie nou niet? Misschien op de film gezien, misschien het zelf gelezen. Ik heb ze in ieder geval bijna allemaal gelezen.

Waar gaat deze Serie over? De boeken vertellen het levensverhaal van Laura zelf. Eigenlijk is het een soort van autobiografie. Maar toch lijkt het net alsof iemand anders het over haar heeft geschreven. Dat kan ook wel komen door de vertaling. In ieder geval, je zou het eigenlijk wel moeten gezien/gelezen hebben!

Waarom vind ik het zo'n leuke serie? Dat komt omdat het erg grappig beschreven is. Ook de liedjes die de vader van Laura schrijft/zingt zijn erg leuk. Je leest hoe haar leven verloopt. Dat ook zij tegen lastige karaktertrekjes aanloopt. Er zijn verschillende dingen die ik wel herken in mijzelf. Soms zou ik ook wel in die tijd willen leven, maar dat was wel een hele andere tijd met veel moeilijke omstandigheden. Dat heeft denk ik elke tijd wel.

Hoe kwam ik deze serie tegen? Ik ga vaak naar de bibliotheek. Daar haal ik boeken, zoals iedereen in de bieb doet. Toen kwam ik deze tegen.

Nog een leuk feitje: Ik heb de eerste 4 delen. De eerste 2 won ik tijdens een wedstrijd. Eigenlijk spaar ik ze. Maar er zijn ook een paar delen die bijna nergens te verkrijgen zijn. Hopelijk worden ze nog een keer opnieuw uitgegeven.

De volgende keer in deze log: Recensie 'De Brekerjongens' van Ellen Marie Wiseman.

Groetjes Mariléne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten