maandag 26 maart 2018

#LEZEN, mijn favoriete boeken dl 2.

In deze tag vertel ik alles over mijn favoriete boeken, series, boeken die je echt moet gelezen hebben, verschillende auteursites, en schrijf ik recensies. Deze keer weer een blog in de serie: Mijn favoriete boeken. De vorige keer ging het over Liverpool Sreet van Anne Voorhoeve. Een oorlogsboek. Nu is het ook weer een oorlogsboek maar dan over iets heel anders. 

Laura's verzet.

Dit boek is geschreven door Margreet Maljers en gaat over Laura.
Het beschrijft de hele oorlog in het perspectief van Laura. Als de oorlog begint komen er vluchtelingen in hun huis. Het zijn joden. En dit is nog maar het begin.
Laura wordt na een poosje steeds vaker ingezet als koerierster in het verzet. Ze komt overal langs de soldaten omdat ze nog te jong is om echt gecontroleerd te worden op je persoonsbewijs. Terwijl ze in het echt al lang moet gecontroleerd worden. Ze gaat ook af en toe uit met haar buurjongen. Maar die zit in de S.S. Daarom wil ze eigenlijk niet meer met hem omgaan. Dan moet haar vader onderduiken. Ook verschillende andere mensen zijn niet meer veilig. Het joodse jongentje dat als vluchteling bij hen kwam wordt bijna opgepakt maar kan nog net ontsnappen met de hulp van Laura. Ook hij moet onderduiken. Eerst in hun eigen huis. Later op een boerderij. Ook ontmoet ze Walter. Hij zit net als zij in het verzet.

De rest moet je maar zelf lezen. Het is in ieder geval de moeite waard om te gaan lezen. Ik vond het een erg spannend en mooi boek. Laura is erg dapper, ook al beseft ze dat niet echt. Een aanrader!

Groetjes van Mariléne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten