woensdag 21 maart 2018

#SCHRIJVEN, ontstaan BGL

In deze tag vertel ik alles over het schrijven en hoe ik dat doe.
Deze keer: Het ontstaan van Boy+Girl=Love (BGL). 

Als lezer van boeken wil je soms graag weten hoe een boek is ontstaan. Als ik bv. een boek heb gelezen en ik weet dat de schrijver of schrijfster een soort schrijfblog heeft, dan ga ik daar kijken of er iets staat over dat boek. En meestal is dat wel zo.
Boy+Girl=Love is eigenlijk m'n werktitel, en ik denk dat als het uitgegeven wordt dat het dan een andere titel krijgt en een andere cover. Meestal haal ik mijn inspiratie uit boeken die ik heb gelezen maar dat was hier niet zo.

Voor de zomervakantie van 2017 was er een flinke ruzie tussen 2 jongens die anders hele goede vrienden waren of iets wat er op leek. Daarna waren ze weer de beste vrienden en nu merk je er helemaal niks meer van. Maar dat beeld heb ik altijd nog op mijn netvlies staan.
(Sorry jongens, als je dit leest!)
Ik vond hun vriendschap eigenlijk best interessant. In de vakantie ben ik er verder over aan het nadenken geweest.
Eerst was het een gewoon verhaal en niet geïnspireerd nog door hen. Daarna ben ik gaan nadenken eigenlijk zouden zij best wel een hoofdpersoon kunnen zijn hierin. Na de zomervakantie heb ik heel wat dingen van wat wij als klas meemaakten met hen, in mijn verhaal verweven. Toch zitten er dingen in die niet echt zijn. Maar dat is altijd wel zo.

Tja, dat is eigenlijk het verhaal achter BGL. Soms zijn er weleens grappige dingen gebeurd. Een poosje geleden was ik bezig met het schrijven hieraan. Toen pakten zij het af en wilden een stukje lezen. Ik moest natuurlijk erg lachen want degene die in het echte leven Mike is las gewoon mee. En de jongen die Tijmen is las dus een stukje over Tijmen. Dit stukje is later helemaal veranderd. Dus jammer voor hen!

Nou, Groetjes maar weer.

Mariléne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten