dinsdag 8 mei 2018

#DAILY LIFE gisteren was het weer zover!

Gisteren was het weer zover. Weer naar school! Al hoewel ik er aan de ene kant weer veel zin in heb, vind ik vakantie hebben ook heel erg fijn.

Waarom zou ik zin hebben in school? Dat zal ik je uitleggen. Dat ligt absoluut niet aan de leraren(Sorry...), maar vooral aan onze klas. We hebben een leuke klas van 24 leerlingen. 12 jongens en 12 meiden. Goed verdeeld dus. We hebben heel veel plezier met elkaar. Toch zitten we het liefst meisje-meisje en jongen-jongen. Het klikt niet echt. Tja, jammer. De laatste tijd is het wat meer door elkaar. Je ziet, na de vakantie, iedereen weer. Ik vind het heerlijk om weer iedereen te zien. Ik krijg altijd de meeste schrijfinspiratie op school.
Hoe zit dat bij jou? Waar krijg jij de meeste inspiratie?

Één nadeel: Na de zomervakantie gaan we uit elkaar. Onze klas is namelijk een Havo/Vwo klas. Na de zomervakantie gaat een deel naar een Havo klas en een deel naar een Vwo klas. En dat ook nog op een andere locatie van onze school. Dat betekent dus voor mij:
-Nieuwe klas, dus ook nieuwe klasgenootjes
-Langer fietsen. Moet dan ong. 16 km fietsen. Nu is dat ong. 5 km. Een verschilletje dus.
-Nieuwe vriendinnen maken. Ik kom waarschijnlijk met geen enkel meisje uit mijn huidige klas in mijn nieuwe klas.
-Nieuw gebouw leren kennen
-Andere leraren
En zo kan ik nog wel even doorgaan. In ieder geval heel wat veranderingen. Aan de ene kant leuk, maar aan de andere kant minder leuk.

Vandaag was het een hele lange dag. ik had namelijk tot het 8ste. Vanaf het 1ste. Alleen het 5de een tussenuur.  Toch kreeg ik weer heel wat inspiratie. Bv. bij Duits. Hier begroetten we onze lerares altijd in het Duits. Vandaag hadden we afgesproken om dat niet te doen. Tot drie keer toe zeiden we niks. Daarna vroeg ze waarom we niks zeiden. We gingen heel erg klagen vanwege het warme weer, zo lange dag, enz. We praatten haast allemaal door elkaar. Op den duur werd ze het zat. Ze dreigde, dat als we de volgende keer weer haar niet begroetten, dat we dan een uur moeten nakomen. Ik zei tegen mijn buurjongen, dat als we de volgende keer het allemaal niet deden, we dan met z'n allen dan een uur moeten nakomen. Dat leek me erg grappig en hij vond het ook wel leuk.

Donderdag en vrijdag hebben we vrij. Donderdag omdat het dan Hemelvaartsdag is en vrijdag een gewone vrije dag. Waarschijnlijk gaan we dan een dagje weg. Waar naar toe mag ik zelf weten. Dus ik ben druk bezig hier mee. Ook moet ik vrijdag een verslag inleveren (digitaal) voor godsdienst over vreemde godsdiensten. Ik doe het over het Lamaïsme of Tibetaans Boeddhisme. Dat is het Boeddhisme in Tibet. Met deelvragen en al. Vervelend genoeg is er niet zo heel veel over te vinden. Dus moet ik zelf heel wat nadenken. Tja, dat moet ik toch al. Het gaat er eigenlijk om dat je algemeen iets over deze godsdienst vertelt en dan laat zien dat dit een verkeerde godsdienst is volgens de Bijbel. Ik ben er nog niet ver mee, dus daar moet ik ook heel wat tijd aan besteden.

Volgende week moet ik ook nog Holmwoods inleveren. Ik moet er nog minstens 10 geloof ik. Holmwoods is een Engels leerprogramma via de computer. Je maakt oefeningen voor je lees- en luistervaardigheid. Elke keer moet je er 10 van de leesoefeningen en 10 van de luisteroefeningen inleveren. Dat wordt dus flink aan de bak.

Als laatste wil ik het hebben over deze blog. Ik ga vanaf nu elke week 1 post over mijn dagelijks leven doen. Elke twee weken komt er een boekenpost of schrijfpost online. De ene week een boekenpost en de volgende week een schrijfpost. Het is namelijk erg druk op school. Voor volgende week heb ik al 2 reps en 1 s.o. gekregen. En dat nog maar in twee dagen.

Misschien hebben jullie het wel gemist. Ik heb afgelopen zaterdag niet meer het kort verhaal over Bevrijdingsdag gepost. Dat kwam omdat ik er geen tijd voor had om het te typen. Waarschijnlijk komt het binnen enkele weken wel online. Wanneer durf ik nog niet te zeggen.

Op de planning staat volgende week een schrijfpost. Deze week is er alleen deze post. Ook omdat deze best lang is. Ik ga elke week proberen om een best wel lange post online te zetten.
Ik weet nog niet hoe lang ik het heel de tijd ga doen. De ene keer zal hij wat langer zijn dan de andere keer. Af en toe komen er ook wat extra's. Vanaf nu ga ik niet meer echt een bepaalde dag doen voor de posts, maar verschillende dagen.  Het kan zijn dat de ene keer #Daily life op maandag verschijnt en de andere keer op vrijdag.
Wat vinden jullie fijn? Een lange post over mijn week of juist kort? Of gewoon gemiddeld? Laat het me weten in je reactie. Ik hoor het graag. 

Groetjes Mariléne

deze keer waren het ong. 800 woorden. Dus laat ook even weten of je meer woorden wilt of niet, de volgende keer.

4 opmerkingen:

 1. Hallo Mariléne,
  Ik wil je vertellen dat ik de lengte van deze blogpost prima vind qua lengte. Eigenlijk houd ik wel van lange posts.
  Morgen een dagje weg las ik, veel plezier en ik ben benieuwd waar jullie dan naartoe gaan.
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Gonny,
   Ja, vandaag zouden we eigenlijk weggaan, maar dat Godsdienst verslag he. Tja, wat moet je ervan zeggen. Je hoort er wel meer van volgende week. Dan ga ik het er over hebben.

   Verwijderen
 2. Ik houd van posten rond de 300 woorden. Maar meestal worden ze langer. Heel leuk geschreven! Ik haatte school vroeger :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! School is op sommige momenten leuk, maar vaak niet zo.

   Verwijderen