donderdag 3 mei 2018

#DAILY LIFE: Oorlogsmuseums en meer...

Deze post gaat over oorlogsmuseums. Dit omdat het morgen Dodenherdenking en zaterdag Bevrijdingsdag is. Ook wil ik het hebben over 4 mei en wat ik daarvan vind. Je hoort namelijk nu heel erg, dat mensen 4 mei niet meer willen. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder!

Als eerste oorlogsmuseum wil ik het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp noemen. In dit museum ben ik al een paar keer geweest. Het museum gaat over de oorlog en bevrijding in Zeeland. Ook is er een klein deel van het museum gewijd aan de oorlog in Nederlands-Indië, die eindigde in 1948. Veel Zeeuwse mannen hebben daar ook gevochten. Zoals bv. mijn overgrootopa. Hij kan er nog steeds niet goed over praten.

Het begint in de kelder waar er een indringende film van ong. 10 minuten wordt afgespeeld. Daarna kun je de rest van het museum bekijken. Sinds kort is er ook een bevrijdingspark. Dit is nog in aanbouw, maar je kunt er al wel wandelen.

Als tweede oorlogmuseum wil ik het Oorlogsmuseum Overloon noemen. Een mooi museum, erg indrukwekkend! Ook de informatie was erg nuttig. Doordat je de verhalen hoort, kan je een beetje inleven hoe het voor de mensen in de oorlog was. De hal met munitie, tanks en nog veel meer, was echt groot. Het was Boem, en dan stond je in zo'n grote hal. Je wist eigenlijk niet waar je moest kijken. Zo veel was er te zien. Jammer genoeg was mijn bezoek aan het museum erg kort vanwege de terugreis. We hadden namelijk een excursie met stream 1 klas 2. Naast onze klas nog 2 klassen. Erg mooi, ik kom er zeker nog een keer!

4 mei, niet voor mij. Dit hoor je de laatste tijd veel. Mensen die het onzin vinden om de mensen te herdenken die voor ons land hebben gestreden tijdens de WOII. Ik vind dit erg onzin. Als deze mensen er niet waren geweest, zaten we misschien nog onder de plak bij Hitler. Want dan hoefde Groot-Brittanië ook geen hand uit te steken, maar alleen hun eigen land verdedigen. Dan hadden we waarschijnlijk nog steeds geen internet gehad. Dus, ik zou zeggen: Wees blij dat deze mensen er waren! Anders kon je nog steeds niks uitbrengen. Ik denk niet dat je nog zo graag had gewild dat Hitler nog aan de macht was. Of je moet het natuurlijk helemaal eens zijn met Hitler...

Lieve groetjes van Mariléne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten