woensdag 23 mei 2018

Nieuwe privacywet van Europa.

Vanaf 25 mei moet elke blog in regel zijn met de nieuwe privacywet van Europa. Dat betekent dus dat ik een privacyverklaring moet gaan schrijven. Niet dat ik er zoveel zin in heb, maar ik wil wel gewoon blijven bloggen. Ik heb het op deze blog nog niet gedaan een privacyverklaring, dus het zal wel moeten.

Allereerst: Alle gegevens die ik heb van jou, zal ik nooit met anderen delen. De gegevens die ik gebruik, zijn om betere posts te schrijven. Zodat ik weet wat mensen vaak bekijken. Zo kan ik mijn posts daarop afstemmen. Ik probeer echt te voorkomen dat ze in andere handen komen. Maar als dat gebeurt, zal ik dat natuurlijk wel melden.

Bij de reacties heb je zelf de keuze om te bepalen wat jij wilt delen. Je kunt het net zo anoniem doen als je zelf wilt. Als je het via je Google-account doet, kan er natuurlijk wel een foto bij zijn. De gegevens die nodig zijn bij je reactie, blijven zolang als het artikel erop staat.

Ik gebruik deze blog via Google. Dit bedrijf slaat de gegevens van jou op. Ik gebruik geen Google Analytics. Als ik dit ga doen, wat ik waarschijnlijk niet ga doen, zal ik dat eerst even laten weten. Alle gegevens worden verzameld bij Blogger. Zodra er persoonsgegevens aan te pas komt, ga ik dit niet uitgebreid zitten te bekijken, zo van: O leuk dat die Piet of Jan heet. Wat is zijn achternaam eigenlijk. O waar zou hij wonen. Even opzoeken hoor! Dat ga ik absoluut niet doen.

Ik ben hobbyblogger, ik doe het dus ook niet voor geld o.i.d. Het is voor mij een uitlaatklep. Dat zul je misschien ook wel merken. Sommige gegevens van mij, ga ik ook niet delen met anderen.
Mijn blog is beveiligd door wachtwoorden. Deze wachtwoorden heb ik met niemand gedeeld en ga ik ook niet met niemand delen. Zou deze blog toch worden gehackt, zal ik dat zo snel mogelijk proberen te herstellen en dit natuurlijk even melden.

Je kunt me natuurlijk ook volgen via de e-mail. Ik kan daarbij je ook blokkeren o.i.d. Wil je dat doen, laat het me even weten. Je e-mailadres zal ik absoluut niet delen. Als je graag wil afmelden en het lukt niet via de gewone afmeldknop, laat het me dan ook even weten, dan kan ik het proberen. Je e-mailadres wordt daarna gewoon verwijderd.

Wil je nog meer weten, vraag het even via het contactformulier. Ik zal proberen om zo snel en zo goed mogelijk je vraag te beantwoorden.

Groetjes Mariléne

2 opmerkingen:

  1. Tjonge, wat goed van je Mariléne, dat je je zo verdiept hebt in de privacywet! en ook leuk dat je zo graag schrijft en leest! Groetjes van Anja van tijdmetgod.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dank je! Het was echt een heel werk! Maar het is toch gelukt.

      Verwijderen