donderdag 14 juni 2018

#DAILY LIFE, 10 tips om een geslaagde klassenavond te hebben

Volgende week hebben we klassenavond. We gaan dan 2 uur kanoën om daarna met z'n allen op een nogal gekke manier te bbq'en. Eerst zou iedereen wat meenemen voor de bbq, maar hoe we het nu gaan doen, is nog erg onzeker. Daarom bedacht ik waarom zou ik niet 5 tips kunnen geven om een geslaagde klassenavond te hebben. In deze post dus die 5 tips.1. Bedenk eerst een paar ideeën. Waar moet je dan wel op letten: Kosten, wordt het niet te duur? Kan iedereen dit doen? Als je bv. niet kan zwemmen en ze gaan wel zwemmen, wat moet je dan doen? Niet komen denk ik. Het is niet leuk als iemand iets niet kan. Maak bv. een schema met jullie plannen.

2. Overleg met iedereen wat hij of zij leuk vindt. Als minder dan de helft iets leuk vindt en de rest niet dan moet je echt iets anders bedenken.

3. Kunnen jullie er niet over uit komen wat jullie gaan doen? Stel dan een commissie in die ideeën maakt en deze voorstelt aan de klas. (Bij ons ging dat niet hoor, maar het is maar een tip.) Ga anders gewoon stemmen.

4. Vinden er een paar een idee niet leuk en de rest van de klas wel, vraag dan wat zij graag zouden willen doen. Misschien kun je dan wel iets combineren. Dat kan altijd nog.

5. Plan het op de juiste datum. Kan iemand niet, vraag diegene of hij het kan verzetten of dat hij het gewoon afzegt. Als er meer dan 5 op die datum niet kunnen, plan dan een andere datum. Heb je een kleine klas, zorg dan ervoor dat dan maar 2 mensen iets hoeven af te zeggen of te verzetten.

6. Regel alles wel goed. Stel anders gewoon personen aan (klassenvertegenwoordiger o.i.d.) die alle taken verdelen of ervoor zorgen dat al het eten, drinken wordt ingeslagen en als je iets moet reserveren dat dat wordt gedaan.

7. Als iets verkeerd gaat, of dat wat je wilde gaan doen, op deze avond, wordt afgezegd, laat dan de moed niet zakken. Vertel het tegen de anderen wat er is gebeurd en probeer samen een oplossing te vinden. Als er iets is afgezegd, ga dan op zoek naar andere mogelijkheden of maak een nieuw plan.

8. Hou het gezellig. Zorg ervoor dat deze klassenavond voor iedereen onvergetelijk wordt en dat je er met plezier aan blijft terugdenken.

9. Is er nog tijd over? Vraag dan of iemand nog een leuk/spannend verhaal weet en dat wil vertellen. Weet je zelf een leuk/spannend verhaal? Vertel het zo spannend mogelijk of laat iedereen de slappe lach krijgen.

10. Geniet er gewoon van!

Nou, nu heb ik jullie wel genoeg tips gegeven. Weet jij nog een tip, laat het even weten in je reactie.
Ik ben erg benieuwd!

Mariléne


Geen opmerkingen:

Een reactie posten