dinsdag 5 juni 2018

#DAILY LIFE, Sportdag, 5 tips om te winnen.

Afgelopen woensdag hadden we Sportdag. Dit was erg leuk. Onze klas is uiteindelijk 5e geworden van de 13 klassen, dus we hebben het echt goed gedaan.
Daarom deze keer 5 tips om een Sportdag te winnen.


1. Wees fel! Wil je winnen, moet je wel fel genoeg zijn. s'Morgens waren we bij Korfbal nogal erg slap, omdat pas s'middags de echte wedstrijden waren waar je veel punten kon scoren, maar onze tegenstander begon direct heel fel. Daardoor wonnen ze heel veel en werden ze uiteindelijk eerste. En dat alleen maar omdat ze heel fel waren.

2. Vraag veel mensen om je te supporten. Wij hadden het gevraagd aan onze mentor en hij zei, ja ik kom jullie echt supporten. Maar wat bleek: Hij zei één keer: Goed gedaan hoor! Nou, dat moet je dus als mentor echt niet doen. We hadden het ook nog gevraagd aan andere leraren, maar we hebben niemand gezien die ons toejuichte. Dus dit is ook erg belangrijk.

3. Hou het gezellig met elkaar. Als je heel de tijd iedereen het veld laat uitgaan vanwege één fout, ga je het echt niet redden. Iedereen maakt wel eens een fout. Dat is menselijk. Leg dus niet op elke slak zout.

4. Stel goede teams samen. Wij hadden vorig jaar 2 handbalteams en 1 voetbalteam. Deze teams waren gewoon slecht. Dit jaar hadden we 1 handbal en 1 voetbalteam met allebei veel wissels. Dit ging gewoon veel beter. Het is dus slim om goed na te denken over wat jij goed kan. Kun je goed richten met je hand, kies dan gewoon handbal. Ben je beter met je voet, doe dan gewoon voetbal en ga niet denken: O, mijn vrienden gaan handbal doen, dus doe ik dat ook. Nee, dit is geen goede gedachte. Kies wat je zelf fijn vindt.

5. Probeer om het beste in je boven te halen. Het heeft niet alleen te maken met goede teamworking, ook jij moet je best doen. Misschien doe je wel dingen, waarvan je eerst gedacht heb: Nee, dit kan ik echt niet, maar lukt het dan opeens wel. En als het trucje fout gaat? Geeft niet. Ga gewoon door. Het lukt je echt wel een keer.

Bonustip: Zijn er fouten gemaakt die eigenlijk niet hoefden gemaakt te worden? Maakt niet uit, lach er om, volgende keer lukt het wel weer. Het is echt niet zo dat door die éne fout de hele dag verpest is en je heel slecht eindigt. Dat heeft met meerdere factoren te maken. En eindig je als laatste. Is niet erg, volgend jaar gaat het vast beter!

Zo, dit waren ze dan. Ik hoop dat je er wat aan heb. Heb je een Sportdag? Ik ben erg benieuwd of je deze tips ook gebruikt heb. Laat het me even weten.

Groetjes Mariléne                                           

                                  Heeft iemand nog een tip om de Sportdag te winnen? 
                                   Zet het even in je reactie. Ik ben erg benieuwd.  


6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk bericht! Ooit heb ik eens een sport/activiteitdag gewonnen en ik weet eigenlijk nog steeds niet hoe we dat precies gedaan hadden. Ik weet wel dat iedereen in mijn groepje zei: 'Dit is de allereerste keer dat ik iets win.' Verder lijkt genieten mij het belangrijkste van zo'n dag, toch?
  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. Leuk dat jullie toen gewonnen hebben. Genieten vind ik ook het belangrijkste. Het geeft me weer een heleboel inspiratie voor mijn verhalen ook.

   Verwijderen
 2. Heel leuk! Ik hou niet van sporten. Mijn man wel. Ik zou zeggen: beste tip is een goede fysieke wedstrijdvoorbereiding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, dat klopt, maar wij hadden maar één les om te oefenen. Heel weinig dus. Niet zo handig bekeken van onze gymdocent....

   Verwijderen
 3. wij hebben ook bijna een sportdag
  misschien kan ik nog wat tips gebruiken
  leuk bericht!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen