dinsdag 26 juni 2018

#DAILYLIFE, Photoblog + Nieuws

Zoals jullie al weten hou ik erg van mooie foto's en gebruik ik ze ook voor mijn verhalen. Jammer genoeg kan ik zelf niet zo mooie foto's maken. Dat moet ik nog een beetje leren. Maar ik wil toch nog een aantal foto's met jullie delen die ik op Pixabay heb gevonden.
Ik ben de laatste tijd op zoek gegaan naar foto's die ik goed kan gebruiken voor mijn verhalen. Daarom deze keer vijf foto's met mensen waar ik wel een verhaal van kan maken:
 1.  Als eerste deze foto. Een meisje in het bos. Het sneeuwt. Ze kijkt een beetje verlegen, alsof ze niet weet wat ze hier doet en waarom de fotograaf haar fotografeert. Ze heeft het ook een beetje koud. Het is erg donker, dus het moet al eind van de middag zijn. Wat heeft ze eigenlijk hier te zoeken, zo alleen?


2. Deze foto viel mij ook op. Waarom staat dit meisje in het bos? Wat voor boek heeft ze bij zich? Waarom kijkt ze naar beneden? Wat is er met haar aan de hand? Heeft ze soms problemen? Of loopt ze soms weg van de problemen? Waarom heeft ze eigenlijk überhaupt een boek mee?


3. Het is een vrolijke zonnige dag. Het meisje hier op de foto speelt lekker in het bos. Maar waarom zijn er geen andere kinderen te zien? Vindt ze het soms leuk om alleen te spelen? Of is ze soms met haar familie op stap in het bos?

4.  Waarom staat het meisje zo? Voelt ze zich soms heel erg afgewezen? Of  heeft ze geen vrienden? Ziet ze soms iets niet zitten? Waarom zit haar haar zo voor haar gezicht? Waarom is het achter haar zo donker?

5. Deze laatste foto vond ik erg leuk vanwege de oude trein. Waarom staat deze trein eigenlijk stil en gaat hij niet gewoon rijden? Waarom staan die twee mensen alleen op het perron? Wat hebben ze met elkaar te bespreken? Is dit soms een stel? Of zijn ze broer en zus? Waarom hebben ze maar zo weinig bagage mee? Gaan ze soms op bezoek bij familie ofzoiets?

Ik heb deze keer er allemaal vragen bij bedacht die ik anders zou stellen als ik er een verhaal bij zou maken. Ik vind de laatste foto het leukst. Foto 4 het zieligst. Foto 3 het zonnigst. Foto 2 past wel een beetje bij een fantasiewereld. Dat is foto 1 ook wel een beetje. Maar foto 1 is ook weer erg winters. En heel erg intrigerend.


Daarnaast heb ik ook nog nieuws. Ik heb namelijk vrijdag VAKANTIE!!!!!!!!!! Eigenlijk donderdag al, maar vrijdag moeten we alleen nog boeken inleveren. Ik heb echt super veel zin in de vakantie. Waarom, dat laat ik je nog wel weten via een serie in de tag Travel: Op vakantie! Vanaf nu dus eigenlijk officieel geïntroduceerd. Want dit had ik eigenlijk al eerder gedaan. Maar deze keer is het dus echt. En ik licht al een tipje van de sluier op: We gaan naar het buitenland, maar ik heb deze bestemming niet genoemd op het lijstje van mijn travelbucketlistbestemmingen, gewoon omdat deze bestemming deze vakantie dus op de planning staat..

Tja, raden maar.....
Bij welke foto zou jij wel een verhaaltje kunnen schrijven. Het hoeft niet persé heel lang te zijn, want iedereen is weer anders. Als je maar iets opschrijft, zoals ik in dit blogartikel heb gezegd. Iets is ook al heel belangrijk. En wie weet, misschien komt er nog wel een verhaal van één van deze foto's.

Liefs Mariléne


Geen opmerkingen:

Een reactie posten