dinsdag 12 juni 2018

#TRAVEL, 10 bestemmingen die op mijn bucketlist staan.

Zoals jullie misschien wel weten (omdat ik het er in deze post over had:
https://marileneschrijft.blogspot.com/2018/04/na-1-week-is-het-zover-nieuwe-tag.html ) hou ik veel van reizen en alles wat daarmee te maken heeft. Nou, die tag is er nu. En daarom wil ik direct maar beginnen met 10 bestemmingen die op mijn bucketlist staan


1. Perth: Deze bestemming heb ik er expres ingedaan omdat ik samen met mijn vriendin een opdracht over Australië moest maken. Voor deze opdracht moesten we een provincie uitkiezen. Wij hebben WA gekozen en dan rond en in Perth. Ik zou echt heel graag naar deze stad willen gaan. Mijn vriendin heeft heel wat leuke dingen opgezocht die ik allemaal in de brochure zet. Bv. de Dierentuin, leuke winkels en restaurantjes, zoals: Carillon City, Alannah Hill en London Courth. Als ik ging, zou ik echt heel erg mijn zin daar hebben!

2. Parijs: Deze wereldstad staat ook echt op mijn bucketlist. Waarom ik deze stad moet bezoeken? Niet alleen vanwege de Eiffeltoren,Het Louvre en de Notre Dame, maar ook omdat ik de Franse sfeer wil proeven. We hebben Frans op school en dat vind ik echt één van de leukste vakken!

3. Valencia: Deze stad in het zuiden van Spanje wil ik ook heel graag nog eens een keer bezoeken. Ik hou echt van Spanje, ook al ben ik er nog nooit geweest. Wat ik daar wil zien? Het strand, de haven, mooie oude (en nieuwe) gebouwen,het museum van Ciudad de las Artes y Sciencias en nog veel meer. Wil je meer weten over Valencia? Ik heb een poosje geleden een leuke website gevonden over Sofie die in Valencia woont. Haar blog/website is:http://soofinvalencia.com.

4. De Canarische Eilanden: Deze eilanden horen bij Spanje. Vorig jaar heb ik hierover een spreekbeurt gedaan. Daardoor ben ik veel te weten gekomen over deze eilanden. Waarom dit op mijn Travelbucketlist staat? Deze eilandengroep trekt mij naar hen toe. Ik wil heel graag deze eilanden in het echt zien vanwege de mooie natuur, de gezellige dorpjes, de stranden etc.

5. Canada: Dit land is gewoon bijzonder! Niet alleen omdat mijn (oud)tante daar woont, maar ook vanwege die natuur. Als je dat op foto's ziet, in één woord: WAUW! De Niagara Falls, de hoofdstad Ottawa en de andere grote steden Toronto, Montreal, Vancouver en Calgary. De walvissen, de nationale natuurparken, lopen langs de mooie blauwe meren, de ijsberen spotten. Er is echt zo veel te ontdekken in Canada. Ik zou er echt maanden kunnen zijn. Maar ik ga dan eerst wel mijn tante bezoeken, als ze dan tenminste nog leeft, want ze is al erg oud. En daarna......

6. Iki Island, Japan. Hier had ik eerst nog nooit van gehoord, maar het ziet er echt spectaculair uit. Als je het eens op Google zoekt. Mooie stranden, een dolfijnenpark en nog veel meer. Natuurlijk ga ik dan ook naar de omliggende eilanden en bezoek daar bv. de stad Fukuoka. Deze bestemming kwam ik tegen via Google Earth. Je kunt daar namelijk zomaar een plaats laten aanwijzen op de kaart zodat je die plaats kunt ontdekken. Zo kwam ik op Iki Island.

7. Ijsland: Dit staat op mijn Travelbucketlist vanwege alle bijzondere natuurverschijnselen die er zijn.  Mijn Aardrijkskundeleraar is er ook geweest en heeft daar foto's van laten zien. Ik dacht direct: Daar wil ik ook naar toe. Al die geisers, watervallen, niemandsland enz. Het is gewoon te veel om op te noemen. Alleen is het wel nogal duur, dus voorlopig zal deze bestemming nog wel op mijn Travelbucketlist staan.

8. Om toch nog maar een paar bucketlistbestemmingen dichter bij huis te noemen, Berlijn. Deze stad wil ik graag bezoeken in het kader van geschiedenis. De Berlijnse muur, Checkpoint Charlie, enz. Maar dat niet alleen, ook gewoon lekker slenteren en alle winkeletalages bekijken of winkels binnenlopen en daar uren rond blijven hangen zonder iets te kopen. Hoe leuk is dat?

9. Wat ik ook nog graag eens een keer wil zien, is de fjorden van Noorwegen. Dat je zo hoog staat en heel diep beneden het water ziet stromen, dat lijkt me heel gaaf. Alleen hoop ik niet dat ik dan hoogtevrees krijg....

10. Dit is alweer de laatste bucketlistbestemming voor deze keer.. Londen, the kapital of Great Britain. Voor de meivakantie had klas 3 een weekje Engeland en er mochten er ook mee van klas 2, maar die moesten wel eerst een goede motivatie schrijven. Eerst was ik reserve, maar doordat er één plek te weinig was, moest ik mijn plaatsje afstaan. Heel jammer, maar een week op school was ook erg leuk. In Londen wil ik niet alleen de hotspots zien, maar ook lekker op een terrasje zitten en kijken en luisteren naar alle Londenaren en toeristen of één van de vele gratis musea bezoeken.

Elke bestemming heeft wel iets wat ik heel graag wil zien. Toch ga ik zo'n reis niet haastig plannen. Ik wil hier graag wel de tijd voor nemen, niet alleen tijdens het voorbereiden, maar ook tijdens de reis zelf. Lekker op je gemakje, daar hou ik wel van.

Groetjes Mariléne

Welke bucketlistbestemming van mij staat ook op jouw Travelbucketlist? Of heb jij nog een andere leuke bucketlistbestemming? Laat het me weten in je reactie.

2 opmerkingen:

  1. Hier staat IJsland op het lijstje voor de mannen in huis. Maar ook Londen. Op mijn lijstje staat Suriname.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O, ja. Suriname is ook heel erg mooi! Ik snap dat die op je bucketlist staat.

      Verwijderen