zaterdag 7 juli 2018

#DAILY LIFE, vakantie, werk en verschillende nieuwtjes + tips

Ik ben echt zo blij dat ik vakantie heb. Ik was helemaal moe van school. School is best leuk (behalve dan huiswerk en alle leerdingen, dus s.o.'s en reps), maar ik verlangde wel echt naar de vakantie. Ik heb al heel wat gedaan. Deze vakantie wordt namelijk een erg productieve vakantie? Waarom? Dat lees je zo.

Daarnaast is uitrusten bij mij heel belangrijk. Alleen gaat dat niet echt zo. Maar tussendoor probeer ik wel uit te rusten. Hoe kan ik uitrusten? Nou, heel simpel al: gewoon een boek lezen of schrijven. Of gewoon lekker op de laptop dingen doen, zoals bv. een blogpost typen.
Ik probeer elke dag vroeg naar bed te gaan ook omdat ik er weer vroeg uit moet. Hoe kan ik goed slapen? Meestal ben ik wel heel erg moe en val ik als een blok in slaap. Anders ga ik eerst nog een poosje lezen en ga dan slapen.

Het eerste grote nieuws dat ik jullie wil vertellen is, dat ik eindelijk een bijbaan heb gevonden. Dit is nu alleen nog maar voor deze vakantie. Daarna moet ik weer verder zoeken, waarschijnlijk. Maar in ieder geval, ik ga nu heel veel werken zodat ik veel verdien. Ik moet namelijk kersen plukken. Heel leuk, maar wel erg vermoeiend. Het verdient in ieder geval erg goed, dus dat is wel handig.

Jullie snappen wel dat het tijdens de vakantie niet echt altijd lukt om veel te posten, maar ik wil wel elke week er ééntje posten. Aangezien ik dat deze week nog niet had gedaan, moest ik dus hard nadenken over deze post. Maar het is me gelukt, dus ben ik weer blij.

Afgelopen maandag op dinsdag heb ik gelogeerd bij mijn vriendin. Het was erg leuk en ik heb weer veel geleerd. Zij houdt namelijk veel van paarden en is daar dagelijks mee bezig. De pony's die zij heeft, kunnen elk moment bevallen. Er was een grote kans dat dat zou kunnen gebeuren als ik er was, maar dat is jammer genoeg niet gebeurd. Wat heb ik daar allemaal geleerd en gedaan? Ik heb op Myra een rondje in de buurt gereden. Daarna gingen we ook nog met de baas van m'n vriendin, want mijn vriendin werkt bij iemand die ook paarden heeft, een stukje rijden met de kar. Chantal en Myra mochten ervoor. Dus toen mocht ik Myra uit de wei halen. Ik had al wel eens bij pony's het hoofdstel omgedaan, maar nog nooit bij een grotere pony/paard. Dus dat was erg spannend. Maar het ging heel goed. Ik ben erg trots op mijzelf dat ik dat heb gedaan. En toen gingen we een stukje rijden. Het was echt heel lollig. Twee paarden voor de kar. En omdat Oscar, een minipony, heel de tijd onder het touw doorging, mocht hij ook mee, dus die liep achter de kar aan. Daarnaast haalden we onderweg ook nog een hond binnen. Achterop de kar zaten ik, mijn vriendin en nog twee anderen. Dus het was erg krap , maar heel gezellig.

Dan heb ik nog ander nieuws. Mijn nieuwe elektrische fiets is gekomen!! Ik ben echt zo happy! Hij fietst echt heel lekker. Hij is ook echt supermooi. Ik ben erg gewoon heel erg blij en trots mee. Ik ben er vandaag nog even naar de bieb geweest. Ik vond het wel erg spannend, want hij is natuurlijk wel nieuw, dus kan hij sneller gestolen worden, omdat hij zo mooi glimt. Maar ik had een extra beveiliging mee. Het is allemaal goed gekomen. Ik had namelijk 3 boeken gereserveerd: Prikkels van Heidi de Vries-Flier, Geachte Mr. Knightley van Katherine Reay en Wraak van de wolf van Bert Wiersema. Wraak van de wolf heb ik al een paar keer gelezen, maar ik heb hem omdat ik graag me op een nieuw gebied wil wagen. Welk gebied dat is, ga ik voorlopig nog niet vertellen, omdat dit allemaal ook voor mij nog onzeker is. Prikkels heb ik vanmiddag uitgelezen. Echt zo'n leuk boek. Ik zei tegen mijn moeder: Die wil ik echt wel zelf hebben, dus hij komt op mijn Boekenbucketlist.

Daarnaast heb ik nog verschillende tips. Ze zijn eigenlijk belangrijk voor mijzelf, maar misschien heb jij er ook nog wat aan.
1.  Als je veel inspiratie heb een bepaalde tijd, gebruik dan een boekje waar je alles in opschrijft wat je in die bepaalde tijd te binnen schiet. Ik heb dat namelijk vooral bij de vakanties. En dus ook nu. Daarom heb ik een speciaal schrift voor alle Zomerse inspiratie.
2. Wil je je graag op een nieuw gebied van het schrijven wagen, ga dan eerst vooral boeken lezen van dat gebied. Zoek ook naar tips op het internet. Dit is heel belangrijk, vaak ook omdat je er zelf niet superveel van weet en je echt nog je gaven op dat gebied moet ontdekken.

Ik heb ook nog een aantal tips voor als je je verveelt en je wil graag wat kijken.
Wil je graag je Engels bijhouden deze zomer kijk dan bv. op het Youtubekanaal: Tiny notes from home. Dit is een Youtubekanaal van een Amerikaans gezin dat ook zingt. Sommige video's zijn een beetje saai, maar andere wel weer leuk.
Ik vond het Youtubekanaal van de KNRM ook erg interessant. Bv. de serie: Thijs vlogt was erg leerzaam.
Hou je van een beetje actie? Kijk dan bijvoorbeeld naar Politievlogger Jan-Willem. Hij vertelt van alles over de politie en laat verschillende dingen uit zijn diensten zien.

Nou, dat was het wel weer. En verveel je je nog steeds, ga dan naar de bieb en haal daar een stapel boeken zodat je weer een poost vooruit kunt. Of lees even een paar oudere blogposts van mij en kijk bv. op de blogs die ik leuk vind.

Liefs van Mariléne


Geen opmerkingen:

Een reactie posten