zaterdag 14 juli 2018

#TRAVEL, op vakantie!!! Dl. 1

Al een paar keer heb ik het erover gehad, ik zou een nieuwe serie lanceren met de naam: Op vakantie!! In deze post komt hij eindelijk..........


Wij gaan op vakantie naar een heuvelachtig gebied. Het is ong. 2 uur rijden. het ligt heel dichtbij de rivier de Amblѐve. Je hebt het wel ooit bij AK gehad over een meanderende rivier. Waar wij naartoe gaan is dus in zo'n meander van de Amblève. Dichtbij zijn er grotten te vinden. Het is heel dicht in de buurt van een Safaripark. Nou genoeg omschreven.

We gaan naar......: Sougné-Remouchamps!!! 

Voor degenen die niet weten waar dit ligt heb ik eerst wat algemene informatie voor jullie.
Ligging:

Sougné-Remouchams ligt dichtbij Aywaille.(ik kon even geen kaart vinden dat je de ligging van Sougné-Remouchamps goed zag.) En onder Luik oftewel Liege in het Frans.
Het bestaat eigenlijk uit twee dorpen Sougné en Remouchamps. Het is een deelgemeente van Aywaille.

Waar staat Sougné-Remouchamps om bekend? 
Sougné-Remouchamps staat vooral bekend om zijn grotten. Deze grotten zijn in 1828 ontdekt, maar pas in 1912 opengesteld voor het publiek. Het is gevormd door de onderaardse rivier de Rubicon.

Wat kun je hier allemaal doen?
In Sougné-Remouchamps kun je goed wandelen in de omgeving. Er zijn prachtige bossen en steile hellingen. Niet voor niets ligt het in de Ardennen.
Er is een Safaripark Monde Sauvage. In de buurt liggen veel kastelen. Ook kun je er veel ontdekken over WO I en II omdat er zoveel museums en begraafplaatsen zijn.
En je zit ook dichtbij de stad Luik, waar je ong. 21 minuten voor moet rijden.

In wat voor huisje gaan wij? 
Wij gaan in een groot huis van hout, zo'n soort van berghuis, voor 8 personen. En wij zijn maar met z'n vieren. Dus ik kan eigenlijk elke nacht een ander bed kiezen. Maar dat ga ik waarschijnlijk niet doen hoor. Maar goed, Het zit op een park, dus ik ben eigenlijk wel benieuwd wie er naast ons zitten. Of dat er helemaal niemand zit. Dat zou wel grappig zijn, maar aan de andere kant ook weer saai. Er is een trampoline, een tafeltennistafel, een glijbaan en nog veel meer. Echt om op te verheugen.

Wat wij allemaal gaan doen? Dat lees je in het volgende deel.

Liefs Mariléne

6 opmerkingen: