zaterdag 4 augustus 2018

#LEZEN, Serie: De Grijze Jager Dl 1.

Al heel lang heb ik geen lezenpost gedaan gewoon omdat ik geen tijd en puf had om echt een recensie o.i.d. te maken. Maar het is vakantie. Dus het werd weer eens tijd om iets in de categorie lezen te posten.
Op school hadden jongens het er wel eens over. Ze hadden alleen De Grijze Jager gelezen en verder echt niks omdat ze niet van lezen hielden/houden. Nou, dat vind ik wel een gebrek aan je opvoeding, maar goed. Nieuwsgierig als ik ben, was ik eigenlijk benieuwd waarom ze deze serie wel hebben gelezen en voor de rest niets. Ik besloot om het eerste deel maar eens te lenen van de bieb.  Als eerste had ik natuurlijk wel de achterkant gelezen. Dat vond ik eigenlijk best wel interessant. Ik begon aan dit boek en direct was ik gegrepen:

Will(de hoofdpersoon) is een wees die opgenomen is op het kasteel Redmont. Als de tijd is aangebroken dat de wezen die zijn opgenomen op het kasteel een meester krijgen die hen verder onderwijst in het beroep dat ze graag willen worden, kiest Will voor de krijgschool. Net zoals Arnout, de jongen waarmee Will vaak overhoop ligt. Alleen is Will erg klein voor zijn leeftijd. En daarom wordt hij afgewezen. Opeens verschijnt Halt die een boodschap heeft voor de kasteelheer. Het gaat over Will. Will is erg nieuwsgierig, razendsnel en slim. Daarom besluit hij om s'nachts te gaan kijken
in de kamer van de kasteelheer om de boodschap te lezen. Hij wordt betrapt door Halt. Will vertelt eerlijk dat hij de boodschap wilde lezen en daarom mag hij dat ook. Er staat in dat Will de leerling van Halt moet worden. Daarom vertrekt Will de volgende dag naar Halt. Hij leert daar dat leerlingjagers niet mogen denken, wat hij vaak vergeet. Ook krijgt hij een echte jagerspony, waar hij een echt team mee begint te worden. Op een dag vinden Halt en Will iemand die op zwijnenjacht is. De man wordt naar het kasteel gestuurd, waar er betere wapens zijn om op zwijnen te jagen.  Bij die zwijnenjacht redt hij Arnout van de zwijn. Arnout belooft hem dat hij hem een keer zal redden.
Dat gebeurt als Arnout door zijn pesters in het water wordt gegooid en ze naar Will gaan. Daar rekent Arnout af met de pesters.
Maar als Will samen met Hall naar de jaarlijkse bijeenkomst van de Grijze Jagers gaan, horen ze verontrustend nieuws...... Morgarath is op komst.

Ik vond het een erg spannend boek. De spanning wordt goed opgebouwd. Ook is het boek niet makkelijk weg te leggen en wil je graag meer hierover lezen. Daarnaast heeft de schrijver ook een goede hoofdpersonage gemaakt, die ook zijn zwakke dingen heeft. Will vergeet nog als eens dingen en snapt soms niet wat ze met iets willen.

Ik ben erg benieuwd naar de vervolgen hiervan.

Lieve groeten van Mariléne.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten