donderdag 16 augustus 2018

#SCHRIJVEN, kort verhaal the 5WW 1

Al een poosje geleden heb ik een nieuw idee om elke dag te schrijven, namelijk The 5WW, gelanceerd. In deze blogpost laat ik je het verhaal zien wat ik bij de eerste reeks woorden heb bedacht. Elke keer als de woorden voorkomen zijn ze dikgedrukt.

Dit zijn de vijf woorden die moeten voorkomen: Trein, student, laptop, papier, conducteur.

Ik staar uit het raam. Wat rijdt de trein toch snel. Ik reis al jaren met de trein, maar elke keer verbaas ik me er weer over. Mijn aandacht wordt getrokken naar de studente naast me. Ze pakt een leeg vel  papier en begint er wat op te krabbelen. Ik staar naar mijn laptop. Wat kan ik nog meer typen over de trein? Ik moet een hele oefening maken over de trein en wat dat met je doet. Ik heb echt een gigantische hekel aan schrijfoefeningen, maar van mijn redacteur moet ik het doen. Dat geeft je meer inspiratie, zegt hij altijd. Nou, daar geloof ik niet echt in. Met een klap doe ik mijn laptop dicht. Ik weet echt niks meer te bedenken. Het meisje naast me schrikt op. 'Wat was die klap?' vraagt ze. 'Dat was m'n laptop,' zeg ik met een grijns naar de conducteur die langskomt. 'O, sorry hoor. Ik ben zulke dingen nog niet echt gewend. Ik ga nog maar een paar weken met de trein. Daarvoor ging ik gewoon met de bus, maar de universiteit is makkelijker te bereiken met de trein dan met de bus.' 'Aha. Dus je zit nu op de universiteit?' Ze knikt. 'En jij?' vraagt ze dan. Ik glimlach. 'Ik zit in het laatste jaar van m'n studie.' zeg ik dan. 'O, welke studie doe je dan?' 'Journalistiek.' Ze kijkt hem verbaasd aan. 'Dat doe ik ook!' 'Echt?' Nu kijk ik verbaasd. 'Grappig!' Antwoord ze. Dan opeens komt er een blikkerige vrouwenstem door de intercom: 'Beste reizigers, we naderen Rotterdam-Centraal. Ik herhaal: We naderen Rotterdam-Centraal.' Ik sta tegelijkertijd met het meisje op. 'Moet jij ook uitstappen?' Vraagt ze. Ik knik. 'Ik heb een gesprek.' Antwoord ik. 'Maar hoe heet je,' vraag ik nog terwijl we bijna meegesleurd worden door de menigte die wil uit- en instappen. 'Ik heet Jenia.' schreeuwt ze. Dan verdwijnt ze uit mijn oog.

Zo dat was mijn verhaal bij de eerste reeks. Ik hoop dat jullie het erg leuk vonden om dit te lezen, maar ik ben ook benieuwd wat jullie hadden bedacht. Laat het me vooral weten in je reactie.

Liefs van Mariléne.

P.s. de volgende twee reeksen zijn:
2: Litteken, zee, ogen, opdracht, Den Helder.
3: Keuze, verzet, alleen, meisje, moeder.

1 opmerking: